Voorjaarscompetitie voorlopig uitgesteld naar begin juni

05 april 2021


Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot tenminste 20 april. 
Tennis en padel buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. 
De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de Voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. 
De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22); een volledige competitie is dan niet mogelijk maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd.

Begin mei zullen we communiceren over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen. 
Welke data het precies betreft, is nog onzeker. 
Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de Voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en zetten we in op een KNLTB Competitie in het najaar.

Alle competities op een rijtje

Voorjaarscompetitie

  • De Voorjaarscompetitie start indien mogelijk in week 22 met bijvoorbeeld 3, 4 of 5 speeldagen; er wordt niet om promotie/degradatie gespeeld. Alle rechten blijven behouden voor de Voorjaarscompetitie 2022.
  • De verkorte competitie in juni biedt ook mogelijkheden om nieuwe teams aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] Vermeld daarin de namen en bondsnummers van alle spelers, aangevuld met de competitiesoort, klasse en dag waarin het team wil uitkomen. We kijken dan of er nog een plekje vrij is en zullen het team alsnog indelen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe eerder je dit extra team aan ons doorgeeft, des te groter de kans dat wij het nog kunnen indelen.
  • Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. Het verzoek is om dit zo snel mogelijk door te geven, zodat hier met het indelen nog rekening mee gehouden kan worden (evt. terugtrekkingen per direct mailen naar [email protected], uiterlijk 11 april).

Zomeravondcompetitie

  • De Zomeravondcompetitie is ook voorlopig uitgesteld tot begin juni, daarom wordt de inschrijftermijn van deze competitie verlengd tot en met 11 april.

Tenniskids /Juniorencompetitie

  • De Tenniskids en Juniorencompetitie start indien mogelijk in week 22. Het streven is zoveel mogelijk speeldagen in te plannen. Mocht het zo zijn dat de Tenniskids- en Juniorencompetities eerder opgestart mogen worden, dan zullen wij daar op inspelen. Daar houden we bij het indelen al rekening mee.
  • De verkorte competitie in juni biedt ook de mogelijkheid om nieuwe Tenniskids- en Juniorenteams aan te melden. Dit kan via een e-mail naar [email protected] Vermeld daarin de namen en bondsnummers van alle spelers, aangevuld met de kleur/competitiesoort, niveau/klasse en dag waarin het team wil uitkomen.

Voor meer informatie kijk op de KNLTB site

 

Nieuwscategorieën