U bent hier: Home › Evenementen › Kauwe Klauwentoernooi

Kauwe Klauwentoernooi

TCU Kauwe Klauwentoernooi

Het Kauwe Klauwentoernooi (met een opzettelijke spelfout!) is een wintertoernooi dat in 2011 het levenslicht zag.
Het toernooi is opgezet omdat we op de vernieuwde smashcourt-banen de gehele winter door kunnen spelen en dat blijkt voor de leden zeer aangenaam te zijn om te voorkomen in een winterdip te belanden. Het is met name een gezelligheidstoernooi welk gedurende de maanden oktober tot maart om de 3 á 4 weken wordt georganiseerd.
In totaal gaat het om 8 speeldagen, met name op de zondag. Er wordt geen gebruik gemaakt van de KNLTB-regels.

Je kunt kiezen uit de sporten tennis én/of jeu de boules.

TENNIS:
Je kunt je opgeven voor maximaal 2 onderdelen:
•Heren Dubbel open                      Heren Dubbel 55+
•Dames Dubbel open                     Dames Dubbel 55+
•Gemengd Dubbel open                Gemengd Dubbel 55+

Per onderdeel wordt een bijdrage gevraagd van € 7,50.

  • Je kunt je opgeven met of zonder partner. Inschrijven kan vanaf september.

  • Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem.

  • De speeltijden liggen tussen 11:00 en 18:00 uur.

  • Per onderdeel speel je exact één uur ofwel twee keer een half uur.

  • Je telt het aantal games en na een half uur, na het signaal van de toeter volgt de “2e set” en begint de gametelling opnieuw.

  • Je kunt per setwinst 2 punten behalen. Bij gelijke stand 1 punt en bij verlies 0 punten. Het maximaal aantal punten is 4.

Tijdens het toernooi kunnen tussentijdse verhinderingen doorgegeven worden. De planning houdt hier flexibel rekening mee. Als je bij een geplande partij toch niet zelf kunt spelen mag een invaller ingezet worden.

JEU DE  BOULES
Speciaal voor de Kauwe Klauwen is er een professionele jeu de boule-baan aangelegd. Tijdens het jeu de boules wordt gestreden om de felbegeerde Jan-de-Witte-bokaal.
je kunt je met of zonder partner opgeven. Inschrijven kan vanaf september. Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd van € 7,50.

In tegenstelling tot het tennistoernooi is er geen vaste speeltijd, maar wordt het spel beslist door het team dat als eerste 13 punten behaalt. Per gooibeurt kan een team met zijn 4 ballen maximaal 4 punten scoren.
Dat lukt maar zeer zelden en zodoende duurt een partij meestal 30 minuten. De speeltijden liggen tussen 12:00 en 17:00 uur.
Tijdens het toernooi kunnen tussentijdse verhinderingen doorgegeven worden. De planning houdt hier flexibel rekening mee. Ook hier geldt als je bij een geplande partij toch niet zelf kunt spelen een invaller mag worden ingezet.

Het Kauwe Klauwentoernooi wordt met name op zondag gehouden. Uitzondering hierop zijn 2 zaterdagen waarvan één zaterdag in het teken staat van het Deutsche Bierfest.
Tijdens deze dag wordt TCU omgetoverd in Beijerse sferen en kan er gespeeld worden in traditionele “Beierse kledij” zoals Dirndle en Lederhosen. Onder het overdekte terras staan houten banken en tafels en wordt geklonken met traditionele bierpullenen.                                                

De finaledag begin maart, valt op ook op een zaterdag. Tijdens de “La grande finale” wordt er een grootse loterij gehouden en kunnen de deelnemers aanschuiven aan het gratis buffet. De finaledag wordt feestelijk afgesloten.

Voor alle speeldagen wordt gezelligheid en winterse warmte gegarandeerd. Vrolijke muziek, brandende vuurkorven, Glühwein, erwtensoep en veel sportieve mensen op het park.  

De organisatie van de tennis is in handen van Jaap Jansen, Cor Aarden & Monique Jansen.
De organisatie van de jeu de boules van Harry Slats en Jetty Mulder.

 


Ogenblik a.u.b. ...