U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Nieuws Algemeen: Uitgebreid verslag (door Peter Par, topsportredactie)
   (26-07-2017, door: Jessica van Westerveld)

 

'Golfen, een goede wandeling verspild’ (citaat Mark Twain), daarmee waren de 20 deelnemers van het 9e Pitch & Putt-kampioenschap op 24 juni 2017 het uiteraard niet eens.

De weergoden waren ons opnieuw niet goed gezind want een groot gedeelte van de zaterdagmiddag miezerde het, gelukkig stonden er deze jaargang geen watjes aan de start.

We laten de deelnemers in omgekeerde volgorde van de eindstand de revue passeren:

Margreet Ooms verbeterde haar PR ten opzichte van 2016 bijna, haar score was gelukkig ruimschoots voldoende om de poedelprijs in ontvangst te nemen, een bon om 9 holes te spelen op de prachtige baan in Bussloo, zelden hebben wij iemand gelukkiger gezien (er komt er zo nog één!).

Peter Ooms had slechts één slag minder dan zijn charmante echtgenote, dus ook hem zien we vast binnenkort extra trainen in Bussloo.

Brenda de Witte, toch een begenadigd tennisser, bleek met het kleine witte balletje en stokje toch iets minder overweg te kunnen dan met de grote gele bal en het grote racket.

Teun Kempenaar begon dramatisch, maar naarmate de middag vorderde ging het hem steeds beter af, jammer genoeg voor hem speelden we slechts 18 holes. Gerda Niedam klopte haar zwager met 4 slagen en daarmee was haar dag geslaagd.

Herman Rigterink was niet in topvorm (wel in tobvorm), hij evenaarde zijn slechtste score uit 2010.

John de Witte eindigde op de 14 plaats met 85 slagen en Rob Wolf haalde een dik PR, hoe ouder hoe gekker dus, voor de meesten onder ons is er dus nog hoop om ook beter te gaan presteren!

David van Vliet deed ook alweer voor de 5e keer mee en zijn enthousiasme is nog altijd aanstekelijk!

Ook Monique Jansen gaat steeds beter spelen, ze eindigde maar net buiten de Top Tien met 79 slagen, volgend jaar Top Tien?

Dan zijn we aangeland bij de longhitter en mede-organisator Jacco Wolf, tja, wat zal ik hier nu eens vermelden, dacht uw Peter. Nou vooruit: de barbecue was door hem weer tot in de puntjes verzorgd maar dat gold helaas niet voor zijn korte spel op de P&P-baan.

En dan komt ‘de nog zo één’ en dat is Ron Clavel, de man van de meeste vreemdsoortige spinballen op de tennisbaan. Op hole 26 sloeg hij een hole in one, een geweldige prestatie natuurlijk, die nog slechts één keer eerder in de geschiedenis van TC Ugchelen is voorgekomen (Kappi).

Tijdens de barbecue en de eveneens zeer geslaagde nazit is Ron – bescheiden als hij is – niet veel meer dan een keer of zeven teruggekomen op de slag van zijn leven door uitvoerig te vertellen hoe het klonk toen de bal in één keer in het putje viel en dat was ongeveer even vaak als zijn laatste consumpties (ter verdediging: dat laatste gold voor velen)!

Maar liefst 3 deelnemers eindigden op de 6e plaats en dat waren Frances Gerritsen (70), Marcel van der Bijl, de man met een zeer gevoelige clubhouding (70) en Erwin Brouwer (u raadt het vast, inderdaad ook 70), een nieuwbakken lid, die zich direct in de kopgroep van het klassement meende te moeten mengen. Als men het uw Karel vraagt is hij (Erwin dus) één van de kanshebbers voor de editie van komend jaar (altijd een goede tactiek om de druk wat op te voeren).

Onze keukenprins Cor staat meer op de golfbaan dan achter het fornuis sinds hij gestopt is met werken en dat is goed te merken: langzaam maar zeker klimt hij steeds een paar plekjes op de eeuwige ranglijst.

Om zijn medespelers af te leiden heeft hij de gewoonte ontwikkeld om wat dubieuze moppen of trucs te vertellen/uit te halen. De truc, beginnend met een ‘b’ en eindigend op ‘en’ zullen we u besparen (vraagt u hem gerust om verdere uitleg), maar de mop ging als volgt: Cor stond laatst aan de bar bij de Scherpenbergh en zag een ruitbroek na een ronde met heel warm weer ‘uitgeput’ binnenkomen. Op gebiedende toon zegt hij tegen de barman: ‘zeg kerel, ik wil onmiddellijk iets kouds met heel veel alcohol erin’. Zegt de barman: ‘meneer, dan moet u doorlopen naar het terras, daar zit uw vrouw!’

Maar liefst 2 deelnemers eindigden op de 3e plaats en dat waren onze jeugdige debutant Gert(je) Wassink, ook iemand die zijn dagen inmiddels op de golf- en tennisbaan slijt, en Chris Busser, de man die altijd benieuwd is wie tweede wordt. Deze UW-er (Uitgebluste Werknemer) had de ochtend voorafgaand aan het kampioenschap nog even overwogen om zijn favoriete sweater met de tekst ‘Nobody Can Stop The Winner’ aan te trekken, maar zag daarvan toch af omdat er dan ongetwijfeld door een niet nader te noemen andere deelnemers gezegd zou zijn ‘My Name Is Nobody’, waarmee het intimiderend effect teniet gegaan zou zijn.

De tweede plaats bleef echter wel in de doorzonwoning in de laan, genoemd naar de beroemde papiermaker. Als we een damesprijs hadden gehad, dan had Yvonne de Vries, die alle 8 keer die ze meespeelde, gewonnen! Maar dat is helemaal niet nodig, want na haar overwinning in 2014 eindigde ze nu met 65 slagen op de 2e plaats, een prestatie om mee thuis te komen (al was niemand thuis op de bewuste avond).

Uw Peter zal u zijn vreemde prestatiecurve(score) niet besparen, dus 76, 72, 66, 72, 81, 75, 89, 79 en 62! Waar heeft hij het over zult u zich afvragen? Welnu, dit zijn de scores van Jaap Jansen, inmiddels ook behorend tot het steeds groeiend legioen van mensen, die niet meer verplicht zijn om met arbeid een inkomen te verdienen. Hij wordt dan ook steeds vaker op de golfbaan gesignaleerd, immers golf is een fantastische lichaamsbeweging, je staat uren op je voeten om te kijken hoe iemand anders put.

(Over putten gesproken, kent u deze uitspraken al over putten?

  • Als je goed put, ben je een goede putter. Als je tegenstander goed put, heeft hij een goede putter!;
  • Als je goed aan het putten bent, kun je niets van buiten de green horen. Maar als je slecht aan het putten bent, kun je een man tachtig meter verderop met 2 munten in zijn broekzak horen rammelen;
  • Ik neem altijd twee putters mee om de eerste te laten weten dat hij zich beter moet gedragen of dat hij anders concurrentie krijgt)

Met een prachtige score van 62 legde hij trots en verdiend beslag op de wisselbeker en zijn winnaarsrondje smaakte ons allen goed.

Na een tweetal verdere consumpties verplaatste de meute zich naar het clubhuis van TCU, waar we genoten van de door Jacco geregelde, geweldige BBQ, die wegens groot succes ook in 2018 gecontinueerd zal worden en dat laatste geldt natuurlijk ook voor het soepje Cor van onze keukenprins!

Het bleef nog lang onrustig en vooral heel gezellig in het clubhuis en de deelnemers bedanken het nieuwe lid (helaas is Peter zijn naam vergeten), die voor het eerst bardienst draaide en de gehele avond met plezier de vele rode en blauwe spaatjes voor ons inschonk!  

Eind juni 2018 staat het 10e Pitch & Putt-kampioenschap van TC Ugchelen op het programma.
Begonnen we in 2009 met 15 deelnemers, in 2016 hadden we er maar liefst 36 en deze jaargang helaas minder vanwege vakanties en feestjes. Een tweede lustrum verdient natuurlijk vele deelnemers en daar denken jullie vast hetzelfde over. Tot volgend jaar dus!  

Tot slot de eeuwige ranglijst, waarin alleen de spelers zijn vermeld, die drie of meerdere malen hebben deelgenomen.

Eeuwige Ranglijst Pitch & Putt TC Ugchelen

(Stand, aantal deelnames, naam en gemiddeld aantal slagen per 24 juni 2017)  

1 (5)

Aart van Pomp

63,6

2 (4)

Wim Lubbers

66,5

3 (8)

Yvonne de Vries

67,8

4 (3)

Herman Gerritsen

68,3

5 (9)

Chris Busser

69,7

6 (7)

Melle Riemersma

70

7 (9)

Jacco Wolf

73

8 (9)

Jaap Jansen

74,6

9 (5)

Laurens Hogenkamp

74,6

10 (7)

Frances Gerritsen

75,1

11 (6)

Ronald Kappenberg

75,5

12 (9)

Cor Aarden

75,7

13 (3)

Anita Blijleven

75,7

14 (8)

Ron Clavel

76,2

15 (4)

Edwin Kaptein

76,7

16 (3)

Marco Hogenkamp

77,7

17 (6)

Hans Nieuwenhuis

81,2

18 (5)

Peter Oostenbrink

82,2

19 (7)

Herman Rigterink

83,4

20 (5)

David van Vliet

83,4

21 (3)

Thimo Horstman

83,7

22 (4)

Monique Jansen

84,5

23 (4)

Chris de Winter

84,6

24 (4)

Hermien Lubbers

85,3

25 (3)

Dick Ratelband

87,7

26 (3)

Ronald Kaal

88

27 (4)

Arend Vos

89,2

28 (3)

Susan Oostenbrink

90,7

29 (7)

Margriet van Pomp

91,4

30 (3)

Annet Konink

92

31 (4)

John Leegte

94

32 (7)

Rob Wolf

94,8

33 (3)

Ans Hagen

106

 

 


Ogenblik a.u.b. ...