U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Nieuws Ledenadministratie: Een nieuwe pasfoto op je spelerspas?
   (19-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

Er zijn leden die via de KNLTB Club app hun profielfoto willen wijzigen. Uiteraard is dit mogelijk, maar kennelijk is het begrip “Profielfoto” niet helemaal duidelijk. Dit blijkt uit de soort foto’s die de ledenadministratie “onder ogen” krijgt. Van “normale pasfoto’s” tot allerlei “Grappen en grollen”. De foto die je instuurt, is bedoeld om bij een eerstvolgende aanmaak van je ledenpas, gebruikt te worden. Deze foto moet voldoen aan de eisen die de KNLTB aan een pasfoto stelt. Dat zijn de algemeen geldende normen.

De ledenadministrateur zal uiteraard niet dezelfde eisen stellen als worden gesteld voor een pasfoto, voor een paspoort of identiteitskaart, maar zal wel acceptabel moeten zijn.
Als je de app niet gebruikt voor het verzenden van je foto, kun je natuurlijk deze via de post of digitaal naar de ledenadministratie sturen ().

Wil je door een van je huisgenoten zelf een acceptabele pasfoto laten maken, doe dit dan op de volgende manier.

1. Zoek binnenshuis een licht gekleurde deur (liefst wit) op die gelijkmatig wordt verlicht door licht dat rechtstreeks op de deur valt. Daardoor ontstaat geen schaduw aan één zijde van het gezicht.
2. Ga zelf op ongeveer één meter afstand van de deur staan.
3. Laat je huisgenoot de foto maken met een smartphone. Het is belangrijk dat de camera minimaal op één meter van het gezicht wordt gehouden. Dit voorkomt vertekening van vooral de neus.
4. Maak geen selfie, omdat je arm korter is dan de hierboven genoemde één meter.
5. Als je zelf achteraf een uitsnede wil maken, maak de foto dan 300x400 pixels. De ledenadministratie kan dit ook voor je doen.

 


Ogenblik a.u.b. ...