U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Nieuws Barcommissie: Draai je bardiensten? Haal je IVA certificaat
   (26-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

Allereerst willen we je bedanken voor het draaien van bardiensten voor onze club. Door jouw inzet kunnen onze leden na het sporten gezellig met elkaar genieten van een drankje en een hapje. Hartstikke goed en belangrijk werk! 

De bardienst moet verantwoord omgaan met alcohol schenken
Let er op als je bardienst hebt dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen krijgen. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen.
Daarom is elk lid die bardiensten draait verplicht in het bezit te zijn van een IVA certificaat. IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcohol schenken.De gemeente controleert hier actief op en is enige tijd geleden ook al bij TCU langs geweest. De gemeente kan boetes opleggen als er geen certificaat aanwezig is. Wil je meer weten kijk dan hier.


Haal eenvoudig je IVA certificaat
Het halen van een certificaat is gelukkig heel eenvoudig. Op internet bekijk je een aantal filmpjes en lees je de bijbehorende teksten. Daarna beantwoord je een aantal vragen. Heb je minimaal zestien van de twintig antwoorden goed dan heb je het certificaat gehaald. Heb je minder antwoorden goed dan kun je het gewoon opnieuw proberen. Gehaald? Dan ontvang je je certificaat via de mail en ook de barcommissie krijgt automatisch een kopie.

Maak gelijk de test!
Bij deze vragen wij alle leden die bardiensten draaien naar de site te gaan, de instructie te lezen en de test uit te voeren.

Als je de test gaat doen moet je je gegevens invullen en die van TC Ugchelen (zie plaatje hieronder).

Klik hier voor het maken van de test en het behalen van je IVA certificaat.

Hulp nodig?
Vind je het fijn om samen met anderen de test te maken met uitleg erbij? Laat dat dan weten aan dan mailen we je data voor deze bijeenkomst.

Test al eerder gedaan?
Heb je de test in het verleden al gedaan (bij TCU of een andere vereniging), wil je dat dan even laten weten (), zodat we de administratie kunnen bijwerken?

 Veel succes met de test en bedankt voor je inzet!

 


Ogenblik a.u.b. ...