U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Nieuws Toernooicommissie: AVIA 40+ dubbeltoernooi
   (04-07-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

AVIA 40+ DUBBELTOERNOOI

Datum: 10 t/m 16 september 2018

Categorie 5, 6, 7 en 8 
(DD, HD en GD). Er kan slechts voor één onderdeel worden ingeschreven.
We spelen op vijf verlichte SmashCourt-banen.

Inschrijfgeld: € 10,- per persoon.

Inschrijven via: www.toernooi.nl tot 1 september

Adres: Tennispark TCU
Ugchelsegrensweg 10 - Ugchelen

BEKIJK HIER DE FLYER

(Terug naar boven)


Nieuws Algemeen: 10e TCU Pitch & Putt kampioenschap
   (30-06-2018, door: Frances Gerritsen)

Pitch & Putt TC Ugchelen 2018

(Peter Par, topsportredactie)

Nadat de deelnemers in 2016 en 2017 hun kampioenschap speelden in helse weersomstandigheden, was het op de 23 juni 2018 (geheel in strijd met de verwachting en dat komt steeds vaker voor: KNMI of weer foei!) prima weer en het werd in de loop van de middag steeds warmer.

Voor deze alweer 10e editie van het Pitch & Putt kampioenschap hadden zich 24 deelnemers opgegeven, een prima aantal, zeker als je weet dat we altijd concurrentie hebben van dat andere grootse evenement op die dag op de Veluwe, het Drakenbootfestival, waarbij altijd een flink aantal potentiële deelnemers voor het P&P zich in de boot laten nemen.

Rob Wolf, altijd op zoek naar de poedelprijs, ‘won’ hem ook nu niet omdat Gerda Nidam, gelukkig weer terug van lichamelijke malheur, deze pakte en daarmee dolgelukkig met een bon voor 9-holes, gratis beschikbaar gesteld door P&P Bussloo naar huis ging.

Broer Teun Kempenaar ging net als vorig jaar pas vlak voor het einde steeds beter te spelen, hij had wat moeite met putten, voor hem gold: de ene helft van het golfen is leuk, de andere helft bestaat uit putten.

Leuk dat we ook dit jaar 3 jeugdige debutanten hadden: Thijs ten Kleij (82), Lennart Strik (86) en Witse Kuiper (89), de tussen haakje geplaatste cijfers zijn hun scores.

Nadat hem vriendelijk gevraagd werd of hij wel eens had overwogen om de bal wat dichter in de buurt van de hole te slaan begon David van Vliet steeds beter te spelen en finishte hij op 78, een evenaring van zijn PR uit 2014.

Nu hij is vrijgesteld van de verplichting om met arbeid een inkomen te verdienen, heeft Chris de Winter natuurlijk veel meer vrije tijd (om te golfen) en daarom ging zijn gemiddelde een stuk omlaag. Uw Karel vertrouwt erop dat hij volgend jaar onder de 70 zal finishen.

Het was geweldig dat Herman Gerritsen na jaren van lichamelijke problemen weer mee kon doen en top dat hij met 70 slagen ook nog eens als vijfde eindigde en daarmee vrouwlief Frances 6 slagen voorbleef.

Jaap Jansen, winnaar van 2017 - vroeger met Pitch & (vooral) Putten een twijfelaar, maar daar is hij nu niet zo zeker meer van - kon zijn topscore uit dat jaar ruimschoots niet evenaren, maar in de eeuwige ranglijst sluipt hij stiekem richting top 5. De scores van Monique Jansen vertonen net als Jaap het beeld van een flipperkast: van laag naar hoog, van hoog naar laag enz. enz. Het kan zijn dat Monique wat afgeleid was (of werd) door de jonge goden in haar groepje.

Tot en met 2017 kende het Pitch & Putt kampioenschap 6 verschillende winnaars en de winnaar van dit tweede lustrum komt ook uit dit selecte groepje, op zich bijzonder omdat er in de loop van de jaren vele goede golfers bijgekomen zijn, die er nog steeds niet in geslaagd zijn de stap naar de absolute P&P-top te maken.

Neem nu iemand als Jacco Wolf, van hem is de uitspraak: ‘Als ik een slag mis dan denk ik gewoon wat een prachtige dag het is en hoe schoon en gezond de lucht is. Daarna haal ik diep adem. Dat moet ik wel doen omdat ik anders niet voldoende kracht heb om mijn golfstok doormidden te breken’ Dat hij met zijn kwaliteiten op de 11e plaats eindigt is toch ver beneden zijn niveau vindt u ook niet?

Het heeft even geduurd (10 jaar), maar onze gespierde vriend Cor Aarden is inmiddels de top 10 van de eeuwige ranglijst binnen gekomen na een goede score van 68, waarmee hij de (niet aanwezige) bronzen plak voor zich opeiste. Van onze andere sixpack Erwin had uw Karel meer verwacht, hoewel hij met een score van 73 toch achtste werd.

De heer Busser, reeds lang de jongste niet meer, meent zich na al die jaren nog steeds te moeten afvragen wie tweede wordt en (ook) deze keer werd hij het zelf. Anderzijds liet hij door noeste trainingsarbeid, een voorwaarde als je geen enkel talent, hebt toch 22 deelnemers achter zich.

Voor de geïnteresseerden volgt hier het klassement van de geslagen birdies:

 1. Cor Aarden3
 2. Chris Busser3
 3. Gert Wassink2
 4. Frances Gerritsen1
 5. Wim Lubbers1
 6. Herman Gerritsen1
 7. Margreet Ooms1
 8. Marcel van de Bijl1

Met een tweede plaats kan er maar één hoger eindigen en dat was – na 2014 – voor de tweede keer Yvonne de Vries met een prachtige score van 62. Deze score kwam mede tot stand door de prima bescherming, die zij tijdens haar ronde van haar bodyguards Marcel, Erwin en David Kojak ontving, zodat zij zich uitsluitend hoefde te richten op het bij elkaar harken van zoveel mogelijk ‘parretjes’. Over haar kan gezegd worden: ‘een beschaafd persoon is iemand die golf kan spelen alsof het een spel is’.  Dat is maar weinigen gegeven!

Het was heel gezellig op het geweldige en geweldig drukke terras van Pitch & Putt Bussloo en na een paar drankjes, inclusief winnaarsrondje van de nummers 1 en 2 (samen) verplaatste de meppende meute zich weer richting Ugchelen. Het overgrote deel van de deelnemers genoot vervolgens van het heerlijke zonnetje op het terras en vooral van de door onze keukenprinsen Jacco en Cor geprepareerde BBQ en soep en dat alles onder het genot van een Spaatje Blauw, perfect toch?

Ten slotte wil uw Karel opmerken dat we werden verwend door de medewerkers van Bussloo door lekkere snacks en doordat er van alle teams foto’s werden genomen. Kijk eens op hun site, er staan hele leuke activiteiten op, niet alleen Pitch & Putt. Onderstaand een foto van het team van onze winnaar, de overige foto’s worden naar de e-mail adressen van de deelnemers verstuurd.

 Eeuwige Ranglijst Pitch & Putt TC Ugchelen

(Stand, aantal deelnames, naam en gemiddeld aantal slagen per 23 juni 2018, minimaal 3 deelnames)

1 (5)

Aart van Pomp

63,6

2 (9)

Yvonne de Vries

67,2

3 (5)

Wim Lubbers

67,4

4 (4)

Herman Gerritsen

68,7

5 (10)

Chris Busser

69,3

6 (7)

Melle Riemersma

70

7 (10)

Jacco Wolf

73,4

8 (10)

Jaap Jansen

74,3

9 (5)

Laurens Hogenkamp

74,6

10 (10)

Cor Aarden

74,9

11 (8)

Frances Gerritsen

75,2

12 (6)

Ronald Kappenberg

75,5

13 (3)

Anita Blijleven

75,7

14 (4)

Edwin Kaptein

76,7

15 (9)

Ron Clavel

76,8

16 (3)

Marco Hogenkamp

77,7

17 (6)

Hans Nieuwenhuis

81,2

18 (5)

Peter Oostenbrink

82,2

19 (3)

Marcel van de der Bijl

82,3

20 (6)

David van Vliet

82,5

21 (5)

Chris de Winter

83

22 (8)

Herman Rigterink

83,5

23 (3)

Thimo Horstman

83,7

24 (4)

Hermien Lubbers

85,3

25 (5)

Monique Jansen

86,4

26 (3)

Dick Ratelband

87,7

27 (3)

Ronald Kaal

88

28 (4)

Arend Vos

89,2

29 (3)

Susan Oostenbrink

90,7

30 (7)

Margriet van Pomp

91,4

31 (3)

Annet Konink

92

32 (4

John Leegte

94

33 (3)

Margreet Ooms

95

34(8)

Rob Wolf

95

35(3)

Ans Hagen

106

 

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Nieuws Trainers: Crazy Day Camp (7 t/m 13 jarigen)
   (31-05-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

Klik hier voor de pdf van deze flyer

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Nieuws Technische commissie: Inschrijving najaarscompetitie senioren 2018
   (22-05-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

De Najaarscompetitie (NJC) komt er weer aan. Blokkeer de volgende speeldagen maar alvast in je agenda:

 

Welke competities zijn er?

 • 8 & 9 competitie (donderdagavond of zondagmiddag)
 • Donderdagochtend (dames)
 • Vrijdag- (50+) en vrijdagavondcompetitie
 • Zaterdagcompetitie
 • Zondagcompetitie

Er worden bij deze competitie enkele nieuwe competitievormen geïntroduceerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in te schrijven voor een vorm waarbij 2 enkels en 3 dubbels gespeeld worden. Kijk bij de inschrijving dus goed voor welke competitievorm je inschrijft.

Nieuw: de gezellige 8 & 9 competitie
De meest in het oog springende nieuwe competitievorm is echter de 8 & 9 competitie. De voornaamste kenmerken van deze competitie zijn de volgende: Inschrijving staat open voor iedereen met speelsterkte 8 of 9. Teams bestaan uit minimaal 3 personen, waarbij alle combinaties mogelijk zijn. Man of vrouw maakt niet uit. Per ontmoeting worden 2 dubbels gespeeld, waarbij alle combinaties mogelijk zijn. Je kunt als Damesdubbel dus tegen een Heren- of Gemengd dubbel spelen. De 2 dubbels kunnen niet in dezelfde samenstelling gespeeld worden. Resultaten van de partijen tellen niet mee voor de speelsterkte. Gezelligheid staat voorop!

Leeftijdscategorie
Voor de inschrijving voor een bepaalde leeftijdscategorie (17+, 35+, 50+) moet de aangegeven leeftijdsgrens in 2018 minimaal bereikt moet worden.

Schrijf je snel in!
Download het inschrijfformulier en mail het naar: of print en doe het in de daarvoor bestemde bak in het clubhuis. Doe dit uiterlijk zondag 24 juni! Iedereen dient zich individueel op te geven en kan daarbij zijn voorkeur voor een team aangeven. De technische commissie (TC) bepaalt echter de indeling van de teams. Zij zal bij het samenstellen van de teams zoveel mogelijk rekening houden met de op het inschrijfformulier aangegeven voorkeuren, maar kan hier geen garantie op afgeven. Naast het feit dat competitiedagen en teams qua maximale omvang en samenstelling vol kunnen zitten heeft de TC daarbij ook richtlijnen van de KNLTB te volgen. Wanneer de TC geen gehoor kan geven aan een verzoek tot deelname zal z.s.m. contact worden opgenomen met de betreffende aanvrager.

Vragen of verzoeken?
Neem dan gerust contact met ons op via:

Met sportieve groet, Peter Bosch en Erwin Brouwer  

(Terug naar boven)


Nieuws Toernooicommissie: TCU Thuisblijverstoernooien zomer
   (10-05-2018, door: Jessica van Westerveld)

 
De zomer is een mooie tijd om er op uit te gaan, maar in Ugchelen is het dan ook prima. Zeker nu we weer twee gezellige, eendaagse tennistoernooien organiseren op ons mooie TCU-park. De toernooien van de vorige jaren waren erg leuk!

Wanneer?

 • woensdag 25 juli
 • vrijdag 17 augustus.

We beginnen om 10:00 uur en rond 15.00 uur is het afgelopen.

Voor wie?
Voor leden vanaf 12 jaar. De junioren het liefst met een volwassene. En je mag je ook inschrijven met iemand van een andere vereniging.

Indeling en sterktes
Het is een dubbeltoernooi waarin alle combinaties tegen elkaar kunnen spelen: damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. Iedere combinatie van speelsterkte is toegestaan. 
De indeling van de wedstrijden wordt zo gemaakt dat de tegenstanders van vergelijkbare sterkte zullen zijn.
Je mag je ook als individu opgeven, dan kijken we die dag met wie je kan dubbelen. Kijk op Toernooi.nl voor de reglementen.

Kost niets!
Geen inschrijfgeld en er zijn ook geen prijzen te winnen. Wel eeuwige roem! En we spelen met eigen ballen!

Aanmelden
Aanmelden voor een toernooidag kan tot één week voor datum van die toernooidag via Toernooi.nl. Of schrijf je in op de lijsten in het clubhuis.

We zien jullie aanmeldingen graag tegemoet en rekenen op gezellige, sportieve en zonnige tennisdagen!

Namens de wedstrijdleiding: 
Gert Wassink (tel. 055-3550989 of 06-13328278)
Jan te Koppele (tel. 055 5332067 of 06-48341598)
Vragen en opmerkingen graag mailen naar:(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...