U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Nieuws Barcommissie: Berichten vanuit de barcommissie
   (01-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

Bierfeest record omzet!
Zaterdag 27 oktober was weer het jaarlijkse bierfeest waarbij wij als barcommissie aan de hapjes en drankjes een duitse twist konden geven. Dit jaar kozen we weer voor duitse worsten, sauerkraut, schweinegebrat en kartoffelsalat ... en ook weer de populaire hamburgers. Zodra de bakplaat aanging kwamen de tennissers en jeu de boulers hongerig van de baan samen met supporters en aanhang. Bierpullen werden rijkelijk vol geschonken. Deze smaakte extra lekker met mooie Oktoberfest kleidung, lederhosen und dirndls. ’s Avonds brak het feest los en kreeg de omzet een behoorlijke boost zodat we af konden sluiten met een record omzet!

Niet komen opdagen of op het laatste moment afzeggen
Helaas krijgen we steeds vaker te maken met afzegging voor een bardienst op het laatste moment of dat men helemaal niet komt opdagen. Het kost tijd en moeite om vervangers te vinden en soms nemen we zelf de bardienst over. We zoeken hier een oplossing voor en gaan wellicht ook een boete/sanctie invoeren.

Help ons en geef je op als 'noodvrijwilliger'
Om bovenstaand probleem wat te kunnen oplossen zouden we graag een reservelijst willen maken met daarop vrijwilligers die ons in nood uit de brand kunnen helpen. Help je club en geef je hiervoor op bij Eugenie of Bert () . Of je naam zet je naam op de lijst die in de hal hangt. Dat zou geweldig zijn.

Inwerken nieuwe leden
We hebben nieuwe leden die we graag willen inwerken achter de bar. Verzoek aan hen om dinsdagavond tijdens rommelpot of bij de kauwe klauwen de 1e bardienst in te plannen. Dan zijn er voldoende ervaren mensen en is het “learning on the job.“ En het is nog gezellig ook!

Bardienst op zondag? Haal dan de sleutel op zaterdag
Mochten jullie op zondagochtend bardienst draaien dan graag de sleutel van het clubhuis zaterdagavond ophalen bij het clubhuis. Dit wordt weleens vergeten .Binnenkort hopen we een andere oplossing hiervoor te vinden.

Pinnen? Graag!
Graag het verzoek om (zoveel mogelijk) te pinnen aan de bar. We willen zo min mogelijk cash geld hebben in verband met veiligheid.

Vul het barformulier goed in
Graag het bedrag dat gepind is, contante betalingen en eigen gebruik vermelden. En het bedrag vermelden dat je afstort in de witte envelop en wegbrengt.

Fijn als je niet misgrijpt
Het is fijn als alles netjes is aangevuld. Natuurlijk voor jezelf en de bardienst die na jou komt. Maar het voorkomt ook lang wachten van de mensen die iets bestellen. En een lauwe cola uit het schuurtje is ook niet lekker.

En? Weet je iets niet? Vraag het gewoon, er is altijd wel iemand die je wil helpen!

TOT SLOT! BELANGRIJK!
Dringend verzoek aan leden die nog niet aan hun bardienst verplichting hebben voldaan om die voor 15 november in te plannen. Dit is belangrijk in verband met het invoeren van een nieuw systeem.

 

(Terug naar boven)


Nieuws Technische commissie: Harmonisatie van competitievormen KNLTB
   (01-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

In de afgelopen periode heeft de KNLTB de competitievormen van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd (de landelijke zondagcompetitie was al geharmoniseerd en is daarom buiten beschouwing gebleven). Mede als gevolg van het afschaffen van de districtsgrenzen zijn er competitiesoorten samengevoegd, waardoor het aanbod is teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. Hierdoor is er een uniform landelijk aanbod gecreëerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal regio specifieke soorten.

Aanleiding van de harmonisatie

  • Te grote versnippering van het aantal soorten
  • Grote niveauverschillen
  • Grote reisafstanden
  • Opheffen van de districten

Gevolgen van de harmonisatie voor de aanvraag van 2019

Ploegrechten VJC van districts-/ regiocompetities komen te vervallen. Dit betekent dat er door clubs voor ieder team eenmalig een ploegopgave gedaan moet worden. Dit stelt de KNLTB in staat om een ideale piramide van klassen samen te stellen. Daarna zullen jaarlijks de ploegrechten weer gelden.

N.B. De ploegrechten voor de landelijke competitie (zondag) blijven bestaan.

Competitiesoorten met verschillende leeftijdsgrenzen zijn samengevoegd omdat:

  • Data heeft aangetoond dat de leeftijden van spelers in de verschillende leeftijdscategorieën vrijwel identiek zijn
  • Het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kon worden. 

Harmonisatie van de regelgeving: overal gelijke begintijden (op dagen waarop met vaste aanvangstijden wordt gespeeld. Op zaterdag en zondag blijven de variabele aanvangstijden gelden. Het spelen met wisselende dubbelpartners wordt standaard, aantal banen per thuisspelend team wordt overal gelijk en overal dezelfde telmethoden.

 

(Terug naar boven)


Nieuws Technische commissie: Inschrijven voorjaars- en zomeravondcompetitie
   (01-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

Voor de seniorencompetitie van 2019 kun je vanaf nu inschrijven. Inschrijving is mogelijk voor de volgende competitievormen:

  • Vrijdagavondcompetitie
  • Zaterdagcompetitie
  • Zondagcompetitie
  • Zomeravondcompetitie

Bij inschrijving voor een bepaalde leeftijdscategorie (17+, 35+, 50+) moet je rekening houden met het feit dat de aangegeven leeftijdsgrens in 2019 minimaal bereikt moet worden.

Inschrijven uiterlijk maandag 26 november via de mail () of in de daarvoor bestemde bak in het clubhuis. Download hier het inschrijfformulier

Iedereen geeft zich individueel op en kan daarbij zijn voorkeur voor een team aangeven. De technische commissie (TC) bepaalt echter de indeling van de teams. Zij zal bij het samenstellen van de teams zoveel mogelijk rekening houden met de op het inschrijfformulier aangegeven voorkeuren, maar kan hier geen garantie op afgeven. Naast het feit dat competitiedagen en teams qua maximale omvang en samenstelling vol kunnen zitten heeft de TC daarbij ook richtlijnen van de KNLTB te volgen. Wanneer de TC geen gehoor kan geven aan een verzoek tot deelname zal z.s.m. contact worden opgenomen met de betreffende aanvrager.

Heb je nog vragen of andere verzoeken, neem dan gerust contact met ons op via: . Lees ook het bericht over de harmonisatie van competitievormen van de KNLTB.

Met sportieve groet,

Peter Bosch en Erwin Brouwer

KIJK HIER VOOR DE DATA KNLTB COMPETITIE VOORJAAR 2019

 

 

(Terug naar boven)


Nieuws Accommodatiecommissie: Nieuwe Blokhut
   (06-10-2018, door: Rik van Westerveld)

Net op tijd klaar voor de eerste Kauwe Klauwen dag!
Enkele fanatieke vrijwilligers zijn vrijdag begonnen met de opbouw zodat deze voor zondag klaar zou zijn....
Kom dus zondag even een kijkje nemen!

Hopelijk gaat ie veel gebruikt worden door zowel de jeugd (met de verplaatste tafeltennistafel) als de Jeu-de-boulende seniorleden.

(Terug naar boven)


Nieuws Accommodatiecommissie: Gevonden voorwerpen & kleding
   (05-10-2018, door: Rik van Westerveld)

We hebben bij het opruimen van het clubhuis nogal wat voorwerpen en kleding gevonden.
Deze hebben we in de herenkleedkamer ophangen, kijk dus even of er wellicht iets van jou bij zit?

Alles wat er 1 november nog hangt gaat dan weg en naar de kledingcontainer!

CHECK DUS EVEN OF ER IETS VAN JE BIJ ZIT....

(Terug naar boven)


Nieuws handymanteam: Wintertoegang tot het park
   (27-09-2018, door: John Nijst)

Denk aan je tag, anders sta je voor een dicht hek ! Vanaf 25 oktober kan het toegangshek tot ons park alleen geopend worden met een tag...

Na de herfstvakantie (28 oktober) is het toegangshek tot ons tennispark op de ‘winterstand’, waardoor het toegangshek standaard de gehele dag dicht is.

Om het park te komen, heb je een TAG nodig om het toegangshek te openen. Zonder TAG is het niet mogelijk, gedurende het winterseizoen, van de tennisbanen gebruik te maken. Ook junioren hebben een TAG nodig.
Met de spelerspas (via de kaartlezer naast de deur) kom je het halletje van ons clubhuis  binnen. De kleedkamers en de toiletten zijn dan ook toegankelijk. De baanverlichting kan in het halletje worden in- EN uitgeschakeld.
Bij vertrek van het tennispark is het toegangshek te openen middels een tweetal drukknoppen, die geplaatst zijn op een paaltje nabij het hek.

De TAG’s worden in bruikleen gegeven tegen betaling van een borg van € 20,00. De borg ontvang je tegen inlevering van de TAG terug. Je kunt een TAG verkrijgen (of inleveren) bij:
John Nijst (ledenadministrateur) tel.06-55 1718 41.
Alleen NA TELEFONISCHE AFSPRAAK!
 

Bij "geen gehoor" kun je contact opnemen via e-mail: john.nijst@kpnmail.nl.
Vermeld in de mail je telefoonnummer, dan word je teruggebeld.

(Terug naar boven)


Nieuws Algemeen: Klaverjasavonden
   (17-09-2018, door: Jessica van Westerveld)


Dit winterseizoen zijn de klaverjasavonden van TCU op de volgende data op vrijdagavond:

-  2  november
- 30 november
- 18 januari
15 februari
15 maart            

(in oktober is er i.v.m. de competitie geen klaverjasavond)

Aan deze klaverjasavonden kan worden deelgenomen met of zonder partner.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Aanvang van de eerste ronde is 20.00 uur.

De kosten zijn 2,50 euro per persoon per avond (voor hapjes en prijsjes).

Graag tot ziens op deze gezellige avonden!


Contactpersonen zijn Betsy den Herder (8449822) en Wilma van Wijk (5416687).(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...