U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Nieuws handymanteam: Banen buiten gebruik?
   (18-01-2019, door: John Nijst)

Vrijdag 18 januari 2019.

Als gevolg van de vorstzijn alle banen buiten gebruik!

Houd de site in de gaten om te weten wanneer er weer gespeeld kan worden!

(Terug naar boven)


Nieuws Toernooicommissie: PRE-SEASON 17+ toernooi
   (02-01-2019, door: Jessica van Westerveld)

 

Ben je nog in winterslaap? Voor je het weet begint het nieuwe seizoen al weer.

Van 25 t/m 31 maart staat ons Pre-Season toernooi op de kalender.
Categorieën 4,5,6 en 7. DE, HE, DD, HD, GD.

Dit toernooi is natuurlijk een prima voorbereiding op de competitie!


Je kunt je nu al inschrijven via Toernooi.nl.

 

(Terug naar boven)


Nieuws Barcommissie: Draai je bardiensten? Haal je IVA certificaat
   (26-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

Allereerst willen we je bedanken voor het draaien van bardiensten voor onze club. Door jouw inzet kunnen onze leden na het sporten gezellig met elkaar genieten van een drankje en een hapje. Hartstikke goed en belangrijk werk! 

De bardienst moet verantwoord omgaan met alcohol schenken
Let er op als je bardienst hebt dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen krijgen. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen.
Daarom is elk lid die bardiensten draait verplicht in het bezit te zijn van een IVA certificaat. IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcohol schenken.De gemeente controleert hier actief op en is enige tijd geleden ook al bij TCU langs geweest. De gemeente kan boetes opleggen als er geen certificaat aanwezig is. Wil je meer weten kijk dan hier.


Haal eenvoudig je IVA certificaat
Het halen van een certificaat is gelukkig heel eenvoudig. Op internet bekijk je een aantal filmpjes en lees je de bijbehorende teksten. Daarna beantwoord je een aantal vragen. Heb je minimaal zestien van de twintig antwoorden goed dan heb je het certificaat gehaald. Heb je minder antwoorden goed dan kun je het gewoon opnieuw proberen. Gehaald? Dan ontvang je je certificaat via de mail en ook de barcommissie krijgt automatisch een kopie.

Maak gelijk de test!
Bij deze vragen wij alle leden die bardiensten draaien naar de site te gaan, de instructie te lezen en de test uit te voeren.

Als je de test gaat doen moet je je gegevens invullen en die van TC Ugchelen (zie plaatje hieronder).

Klik hier voor het maken van de test en het behalen van je IVA certificaat.

Hulp nodig?
Vind je het fijn om samen met anderen de test te maken met uitleg erbij? Laat dat dan weten aan dan mailen we je data voor deze bijeenkomst.

Test al eerder gedaan?
Heb je de test in het verleden al gedaan (bij TCU of een andere vereniging), wil je dat dan even laten weten (), zodat we de administratie kunnen bijwerken?

 Veel succes met de test en bedankt voor je inzet!

 

(Terug naar boven)


Nieuws Ledenadministratie: Een nieuwe pasfoto op je spelerspas?
   (19-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

Er zijn leden die via de KNLTB Club app hun profielfoto willen wijzigen. Uiteraard is dit mogelijk, maar kennelijk is het begrip “Profielfoto” niet helemaal duidelijk. Dit blijkt uit de soort foto’s die de ledenadministratie “onder ogen” krijgt. Van “normale pasfoto’s” tot allerlei “Grappen en grollen”. De foto die je instuurt, is bedoeld om bij een eerstvolgende aanmaak van je ledenpas, gebruikt te worden. Deze foto moet voldoen aan de eisen die de KNLTB aan een pasfoto stelt. Dat zijn de algemeen geldende normen.

De ledenadministrateur zal uiteraard niet dezelfde eisen stellen als worden gesteld voor een pasfoto, voor een paspoort of identiteitskaart, maar zal wel acceptabel moeten zijn.
Als je de app niet gebruikt voor het verzenden van je foto, kun je natuurlijk deze via de post of digitaal naar de ledenadministratie sturen ().

Wil je door een van je huisgenoten zelf een acceptabele pasfoto laten maken, doe dit dan op de volgende manier.

1. Zoek binnenshuis een licht gekleurde deur (liefst wit) op die gelijkmatig wordt verlicht door licht dat rechtstreeks op de deur valt. Daardoor ontstaat geen schaduw aan één zijde van het gezicht.
2. Ga zelf op ongeveer één meter afstand van de deur staan.
3. Laat je huisgenoot de foto maken met een smartphone. Het is belangrijk dat de camera minimaal op één meter van het gezicht wordt gehouden. Dit voorkomt vertekening van vooral de neus.
4. Maak geen selfie, omdat je arm korter is dan de hierboven genoemde één meter.
5. Als je zelf achteraf een uitsnede wil maken, maak de foto dan 300x400 pixels. De ledenadministratie kan dit ook voor je doen.

 

(Terug naar boven)


Nieuws Barcommissie: Berichten vanuit de barcommissie
   (01-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

Bierfeest record omzet!
Zaterdag 27 oktober was weer het jaarlijkse bierfeest waarbij wij als barcommissie aan de hapjes en drankjes een duitse twist konden geven. Dit jaar kozen we weer voor duitse worsten, sauerkraut, schweinegebrat en kartoffelsalat ... en ook weer de populaire hamburgers. Zodra de bakplaat aanging kwamen de tennissers en jeu de boulers hongerig van de baan samen met supporters en aanhang. Bierpullen werden rijkelijk vol geschonken. Deze smaakte extra lekker met mooie Oktoberfest kleidung, lederhosen und dirndls. ’s Avonds brak het feest los en kreeg de omzet een behoorlijke boost zodat we af konden sluiten met een record omzet!

Niet komen opdagen of op het laatste moment afzeggen
Helaas krijgen we steeds vaker te maken met afzegging voor een bardienst op het laatste moment of dat men helemaal niet komt opdagen. Het kost tijd en moeite om vervangers te vinden en soms nemen we zelf de bardienst over. We zoeken hier een oplossing voor en gaan wellicht ook een boete/sanctie invoeren.

Help ons en geef je op als 'noodvrijwilliger'
Om bovenstaand probleem wat te kunnen oplossen zouden we graag een reservelijst willen maken met daarop vrijwilligers die ons in nood uit de brand kunnen helpen. Help je club en geef je hiervoor op bij Eugenie of Bert () . Of je naam zet je naam op de lijst die in de hal hangt. Dat zou geweldig zijn.

Inwerken nieuwe leden
We hebben nieuwe leden die we graag willen inwerken achter de bar. Verzoek aan hen om dinsdagavond tijdens rommelpot of bij de kauwe klauwen de 1e bardienst in te plannen. Dan zijn er voldoende ervaren mensen en is het “learning on the job.“ En het is nog gezellig ook!

Bardienst op zondag? Haal dan de sleutel op zaterdag
Mochten jullie op zondagochtend bardienst draaien dan graag de sleutel van het clubhuis zaterdagavond ophalen bij het clubhuis. Dit wordt weleens vergeten .Binnenkort hopen we een andere oplossing hiervoor te vinden.

Pinnen? Graag!
Graag het verzoek om (zoveel mogelijk) te pinnen aan de bar. We willen zo min mogelijk cash geld hebben in verband met veiligheid.

Vul het barformulier goed in
Graag het bedrag dat gepind is, contante betalingen en eigen gebruik vermelden. En het bedrag vermelden dat je afstort in de witte envelop en wegbrengt.

Fijn als je niet misgrijpt
Het is fijn als alles netjes is aangevuld. Natuurlijk voor jezelf en de bardienst die na jou komt. Maar het voorkomt ook lang wachten van de mensen die iets bestellen. En een lauwe cola uit het schuurtje is ook niet lekker.

En? Weet je iets niet? Vraag het gewoon, er is altijd wel iemand die je wil helpen!

TOT SLOT! BELANGRIJK!
Dringend verzoek aan leden die nog niet aan hun bardienst verplichting hebben voldaan om die voor 15 november in te plannen. Dit is belangrijk in verband met het invoeren van een nieuw systeem.

 

(Terug naar boven)


Nieuws Technische commissie: Harmonisatie van competitievormen KNLTB
   (01-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

In de afgelopen periode heeft de KNLTB de competitievormen van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd (de landelijke zondagcompetitie was al geharmoniseerd en is daarom buiten beschouwing gebleven). Mede als gevolg van het afschaffen van de districtsgrenzen zijn er competitiesoorten samengevoegd, waardoor het aanbod is teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. Hierdoor is er een uniform landelijk aanbod gecreëerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal regio specifieke soorten.

Aanleiding van de harmonisatie

  • Te grote versnippering van het aantal soorten
  • Grote niveauverschillen
  • Grote reisafstanden
  • Opheffen van de districten

Gevolgen van de harmonisatie voor de aanvraag van 2019

Ploegrechten VJC van districts-/ regiocompetities komen te vervallen. Dit betekent dat er door clubs voor ieder team eenmalig een ploegopgave gedaan moet worden. Dit stelt de KNLTB in staat om een ideale piramide van klassen samen te stellen. Daarna zullen jaarlijks de ploegrechten weer gelden.

N.B. De ploegrechten voor de landelijke competitie (zondag) blijven bestaan.

Competitiesoorten met verschillende leeftijdsgrenzen zijn samengevoegd omdat:

  • Data heeft aangetoond dat de leeftijden van spelers in de verschillende leeftijdscategorieën vrijwel identiek zijn
  • Het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kon worden. 

Harmonisatie van de regelgeving: overal gelijke begintijden (op dagen waarop met vaste aanvangstijden wordt gespeeld. Op zaterdag en zondag blijven de variabele aanvangstijden gelden. Het spelen met wisselende dubbelpartners wordt standaard, aantal banen per thuisspelend team wordt overal gelijk en overal dezelfde telmethoden.

 

(Terug naar boven)


Nieuws Technische commissie: Inschrijven voorjaars- en zomeravondcompetitie
   (01-11-2018, door: Jessica van Westerveld)

 

Voor de seniorencompetitie van 2019 kun je vanaf nu inschrijven. Inschrijving is mogelijk voor de volgende competitievormen:

  • Vrijdagavondcompetitie
  • Zaterdagcompetitie
  • Zondagcompetitie
  • Zomeravondcompetitie

Bij inschrijving voor een bepaalde leeftijdscategorie (17+, 35+, 50+) moet je rekening houden met het feit dat de aangegeven leeftijdsgrens in 2019 minimaal bereikt moet worden.

Inschrijven uiterlijk maandag 26 november via de mail () of in de daarvoor bestemde bak in het clubhuis. Download hier het inschrijfformulier

Iedereen geeft zich individueel op en kan daarbij zijn voorkeur voor een team aangeven. De technische commissie (TC) bepaalt echter de indeling van de teams. Zij zal bij het samenstellen van de teams zoveel mogelijk rekening houden met de op het inschrijfformulier aangegeven voorkeuren, maar kan hier geen garantie op afgeven. Naast het feit dat competitiedagen en teams qua maximale omvang en samenstelling vol kunnen zitten heeft de TC daarbij ook richtlijnen van de KNLTB te volgen. Wanneer de TC geen gehoor kan geven aan een verzoek tot deelname zal z.s.m. contact worden opgenomen met de betreffende aanvrager.

Heb je nog vragen of andere verzoeken, neem dan gerust contact met ons op via: . Lees ook het bericht over de harmonisatie van competitievormen van de KNLTB.

Met sportieve groet,

Peter Bosch en Erwin Brouwer

KIJK HIER VOOR DE DATA KNLTB COMPETITIE VOORJAAR 2019

 

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...