Trainers

Uit liefde voor de (tennis)sport.

Voorheen Tennisschool Jörgen ten Hove en nu met nieuwe naam, Gelre Tennis!
De tenninsschool is al jaren een begrip in Apeldoorn, maar ook daar buiten staat deze tennisschool bekend als betrouwbare en zeer ter zake kundige partner. Kenmerkend voor de tennisleraren van Gelre Tennis, is de liefde en passie voor de sport. Zelf hebben ze allemaal al vanaf heel jonge leeftijd de tennissport beoefend en voeren deze hobby nu beroepsmatig uit. Uiteraard zijn ze gediplomeerd en gekwalificeerd om hoogwaardige trainingen te kunnen verzorgen. Tennistrainingen waarbij het plezier altijd voorop staat.

Echte clubtrainers
De aan Gelre Tennis verbonden tennisleraren, kennen het verenigingsleven van huis uit en weten daarom wat er van een clubtrainer verwacht wordt. Ze verzorgen de lessen voor jong en oud maar daar blijft het niet bij. Bij speciale clubevenementen en verenigingsdagen laten ze hun gezicht zien. Ze zijn er ook tijdens de clubkampioenschappen om hun pupillen aan te moedigen. Ook het verenigingsbestuur kan een beroep op de tennistrainer doen, bijvoorbeeld bij het schrijven van een beleidsplan. Jeugdcommissie of technische commissie kunnen gebruik maken van de expertise van de tennisleraar. De tennistrainer denkt mee bij de samenstelling van de competitieteams, zal de competitietrainingen verzorgen. Door de juiste coaching zijn de teams klaar voor de competitie. De tennisschool verzorgd op dit moment de trainingen voor ALTV Daisy, ALTV Quick en TC Ugchelen en Tv Vego. 

Wie de jeugd heeft
Jeugdleden zijn belangrijk voor een vereniging, immers ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Om jongeren te enthousiasmeren voor de tennissport, heeft Gelre Tennis een goed programma voor kinderen op de basisschool. Onder het motto ‘Maak kennis met tennis’ hebben veel kinderen voor het eerst een racket in handen. Dit introductieprogramma levert de tennisvereniging nieuwe jeugdleden op. Is een kind eenmaal lid van de verenging, dan komt het nogal eens voor dat broertjes, zusjes of ouders ook lid worden van deze vereniging. De trainers van Gelre Tennis hebben ook voor de verenigingen leuke programmas waarbij de jeugdleden vriendjes of vriendinnetjes mee mogen nemen voor een middagje tennis. Soms zijn de activiteiten grensoverschrijdend getuige de tenniskampen in binnen- en buitenland die door Gelre Tennis en zijn team georganiseerd worden.

Recreatie en prestatie 
Team Gelre heeft precies de juiste tennistrainers in huis, heel veel ervaring gecombineerd met jeugdig elan. De juiste tennistrainer voor elk niveau van beginner tot wereldranglijstspeler. Voor de recreatieve speler wordt de training zo verzorgd dat er maximale spelvreugde is. Voor de prestatieve speler is elke training een nieuwe uitdaging en een technische stap voorwaarts. Jongeren die prestatief tennis spelen, krijgen begeleiding tijdens (landelijke) toernooien en voor hen maakt de trainer graag een trainingsschema om tot de beste prestatie te komen. Door de goede contacten met conditietrainers en looptrainers kan er desgewenst aan conditie of motoriek en balans en snelheid op de baan gewerkt worden. Voor de talenten wordt altijd de beste tennisomgeving gezocht ook voor de competitie. Gelre Tennis faciliteert zo nodig spelers voor het juiste competitieteam.

Train de trainer
Met grote regelmaat staan de trainers zelf als leerling op de baan. Natuurlijk is scholing en nascholing van het grootste belang om de tennistrainers scherp en up-to-date te houden. Het project ‘train de trainer’ neemt een prominente plaats in en geeft de filosofie en ambitie van Gelre Tennis duidelijk weer. Het Gelre Tennis team werkt met heel veel passie en liefde voor de sport. 
Het team bestaat uit:

Jörgen ten Hove    Daisy, Ugchelen 06-14429061
Kellie Visser Op inval basis nu vooral moeder
Jochem Gosselink  Ugchelen en Daisy  
Stefan Scheenstra Ugchelen  
Joey Joosten    Vego en Ugchelen  
Lennart Strik Ugchelen  
Michel Knobbe Conditietrainer  


Jörgen ten Hove zelf is veelal te vinden op alle parken. 
Email: [email protected]