Kauwe Klauwentoernooi

TCU Kauwe Klauwentoernooi

Het Kauwe Klauwentoernooi (met een opzettelijke spelfout!) is een wintertoernooi dat in 2011 het levenslicht zag.
Het toernooi is opgezet omdat we op de smashcourt-banen de hele winter door kunnen spelen en dat blijkt voor de leden zeer aangenaam te zijn om te voorkomen in een winterdip te belanden. Het is met name een gezelligheidstoernooi dat tijdens de maanden oktober tot en met maart om de drie á vier weken wordt georganiseerd.
In totaal gaat het om acht speeldagen, met name op de zondag. Er wordt geen gebruik gemaakt van de KNLTB-regels.

Je kunt kiezen uit de sporten tennis én/of jeu de boules.

TENNIS:
Je kunt je opgeven voor maximaal twee onderdelen, namelijk:

Open
Heren Dubbel
Dames Dubbel
Gemengd Dubbel

55+
Heren Dubbel
Dames Dubbel
Gemengd Dubbel

Per onderdeel wordt een bijdrage gevraagd van € 10,00.

  • Je kunt je opgeven met of zonder partner. Inschrijven kan vanaf september.Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem.
  • De speeltijden liggen tussen 10:00 en 18:00 uur.
  • Per onderdeel speel je exact één uur ofwel twee keer een half uur.
  • Je telt het aantal games en na een half uur, na het signaal van de toeter volgt de “2e set” en begint de gametelling opnieuw.
  • Je kunt per setwinst twee punten behalen. Bij gelijke stand één punt en bij verlies nul punten. Het maximaal aantal punten is vier.

Tijdens het toernooi kunnen tussentijdse verhinderingen doorgegeven worden. De planning houdt hier flexibel rekening mee. Als je bij een geplande partij toch niet zelf kunt spelen mag een invaller ingezet worden.

JEU DE  BOULES
Speciaal voor de Kauwe Klauwen is er een professionele jeu de boule-baan aangelegd. Tijdens het jeu de boules wordt gestreden om de felbegeerde Jan-de-Witte-bokaal.
je kunt je met of zonder partner opgeven.
Inschrijven kan vanaf september. Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd van € 8,00.

In tegenstelling tot het tennistoernooi is er geen vaste speeltijd, maar wordt het spel beslist door het team dat als eerste dertien punten behaalt. Per gooibeurt kan een team met zijn vier ballen maximaal vier punten scoren.
Dat lukt maar zeer zelden en zodoende duurt een partij meestal dertig minuten. De speeltijden liggen tussen 12:00 en 17:00 uur.
Tijdens het toernooi kunnen tussentijdse verhinderingen doorgegeven worden. De planning houdt hier flexibel rekening mee. Ook hier geldt als je bij een geplande partij toch niet zelf kunt spelen een invaller mag worden ingezet.

Het Kauwe Klauwentoernooi wordt met name op zondag gehouden. Uitzondering hierop zijn twee zaterdagen waarvan één zaterdag in het teken staat van het Deutsche Bierfest.
Tijdens deze dag wordt TCU omgetoverd in Beijerse sferen en kan er gespeeld worden in traditionele “Beierse kledij” zoals Dirndle en Lederhosen. Onder het overdekte terras staan houten banken en tafels en wordt geklonken met traditionele bierpullen.                                                

De finaledag, begin maart, valt op ook op een zaterdag. Na de “La grande finale” kunnen de deelnemers aanschuiven aan het gratis buffet.
De finaledag wordt feestelijk afgesloten.

Voor alle speeldagen wordt gezelligheid en winterse warmte gegarandeerd. Vrolijke muziek, brandende vuurkorven, Glühwein, erwtensoep en veel sportieve mensen op het park.  

De organisatie van de tennis is in handen van Jaap Jansen en Liz Bos.
De organisatie van de jeu de boules van Harry Slats en Jetty Mulder.

Kijk hier voor de wedstrijdplanning/uitslagen.