Voor nieuwe leden

In het centrum van Ugchelen, omringd door heel veel bomen, ligt het mooie tennispark van Tennis Club Ugchelen (TCU). 
Momenteel telt de verenging ruim 480 leden.

De vereniging is in 1982 opgericht. Wil je meer van de historie weten, klik dan hier.

We hebben zeven Smash-Courtbanen met LED-verlichting die (bijna) het hele jaar te bespelen zijn. Je kan gebruik maken van een oefenmuur en de jeu-de-boule baan.
Voor de jeugd is er een mooie speelplek en een mini kunstgrasbaan.

Het tennispark is dagelijks geopend van 08.00 tot 23.00 uur. Het clubhuis heeft een kleed- en douchegelegenheid. De bar wordt gerund door eigen leden.
Binnen de vereniging zijn veel commissies die door het hele jaar activiteiten organiseren. Van een senioren plus-toernooi tot het oergezellige Kauwe Klauwen wintertoernooi.
Ook spelen er competitieteams en jeugdcompetieteams in diverse klassen.

Graag vertellen we hieronder wat meer over onze vereniging. Want misschien ga je voor het eerst beginnen met tennis? Als beginner weet je vaak nog niet hoe het er aan toegaat bij een tennisclub.

Wat heb je nodig als je begint met tennissen?

Een tennisracket en tennisschoenen (geen algemene sportschoenen). De tennisleraar of sportwinkel kan je hierbij informeren. Verder sportkleding die je lekker zit.

Als je bij ons komt tennissen
Als lid van onze vereniging krijg je een pasje van de tennisbond (KNLTB). Neem dat pasje mee als je komt tennissen. Je mag het hele jaar komen om vrij te tennissen. Je kunt dan zelf met een ander lid samen een baan afhangen. In het halletje naast  de hoofdingang van het clubhuis hangt het digitale afhangbord. Daar ‘reserveer’ je ter plekke een baan om op te spelen. Daarvoor gebruik je je ledenpasje en volg  je de instructies op het afhangbord.

Leren tennissen
Als je lid bent geworden van onze tennisvereniging houdt dat niet automatisch in dat je ook tennisles krijgt. Hiervoor moet je je apart opgeven, en voor betalen. Kijk goed naar aanbiedingen op deze site of (als je al langer lid bent) schrijf je in voor de tennislessen. Méér info vind je onder het menu Vereniging > Tennisles.

Heb je je opgegeven voor tennisles, dan is dit volgens een door de trainer opgesteld rooster, waarbij je zelf een voorkeur kunt opgeven. Voor de eerste keer word je gebeld of gemaild door de tennisleraar.
Naast tennisles en zelf vrij tennissen kan je ook als beginner al meedoen met diverse activiteiten die door de diverse commissies worden georganiseerd. Deze activiteiten worden aangekondigd onder de nieuwsberichten op de Homepage.

Op en om de baan
Als je op een baan aan het tennissen bent hopen we dat je veel plezier hebt.
•     Maak geen ruzie en ga niet schelden. Natuurlijk mag een juichkreet bij een goed geslagen bal wel. Juichen omdat je tegenstander een bal fout slaat is niet zo sportief.
•     Soms rolt er een bal naar de baan naast je waar anderen aan het spelen zijn. Ren er niet meteen achteraan om hem op te halen. Je wacht even tot ze de bal niet meer overspelen en vraagt dan of je de bal terug mag.
•     Als je stopt met tennissen dan moet je de baan netjes achterlaten. De baan ligt er dan weer goed bij voor degene die na jou gaat tennissen.
•     Ben je als toeschouwer bij een echte tenniswedstrijd aan het kijken wees dan rustig,  praat niet te hard en ga niet vlak langs de baan rennen of spelen. De wedstrijdspelers vinden dat niet fijn.
•     Op vervelend en hinderlijk gedrag op het tennispark word je aangesproken.

Na het tennissen
In het zomerseizoen is het clubhuis geopend om eventueel wat drinken of eten te kopen. Heb je een bidon dan kun je deze binnen of buiten aan de zijkant van het clubhuis gratis met water vullen. Verder kun je in het clubhuis ook gewoon even gezellig zitten. Er liggen diverse spelletjes voor de jeugd, er zijn leesbladen en als het meezit kan je even voor de tv chillen. Als je seniorlid wordt van de vereniging draai je ook mee met de bardiensten in het clubhuis. Voor meer informatie, zie het menu Vereniging > Bardienst.

Leer andere leden kennen
Op dinsdagavond vanaf 19:00 uur is er Rommelpot tennis voor dames en heren. Je kan dan alleen naar de baan komen zonder tennismaatje. Iedereen die dan komt gaat tennissen (dubbelen) met andere leden van de vereniging. Je levert daarvoor je pasje in en je kijkt elk half uur op het Rommelbord met wie je bent ingedeeld om te tennissen. Zo speel je steeds met andere mensen. Dit is een erg gezellige avond!
Op maandag- en donderdagochtend vanaf 10:00 uur voor heren. Je wordt ingedeeld in dubbels en je speelt met z'n vieren zonder tussendoor te wisselen van partner.
Ook als je bardiensten draait of meehelpt bij een activiteiten leer je snel andere leden kennen.

Ledenadministratie
Bij de ledenadministratie meld  je je via onze website aan en dat is ook het aanspreekpunt voor alle zaken die met je lidmaatschap te maken hebben, zoals adreswijzigingen, nieuwe pasfoto’s, verloren ledenpassen, enz. Het is belangrijk dat de ledenadministratie beschikt over actuele ledengegevens
Als je bent ingelogd op onze site, kun je zelf je gegevens wijzigen. Deze mogelijkheid vind je onder het menu MIJN TCU.
De ledenadministratie wordt verzorgd door Ingrid Bron.
Email [email protected]

Regelrecht!

Wil je lid worden van onze tennisvereniging en maak je gebruik van een strippenkaartabonnement? Neem dan contact op met onze ledenadministratie.
Het aantal strippen dat je moet inleveren is afhankelijk van het moment waarop je je lidmaatschap aanvraagt.
Dit kun je uitrekenen door de betreffende kosten van het lidmaatschap te delen door 12 en de uitkomst hiervan te vermenigvuldigen met het aantal resterende hele maanden tot 31 december van het lopend jaar.
Is er een aantal strippen tekort, dan kun je bijbetalen. 

Statuten en Reglementen
Belangrijk binnen een vereniging is de algemene regelgeving, namelijk de Statuten en de diverse reglementen. In de reglementen staan de afspraken die we als leden met elkaar hebben gemaakt.
Je vindt deze op deze pagina.

Meld je hier aan als nieuw lid bij TC Ugchelen!

 

   Bij TC Ugchelen staan we met z’n allen voor
sportiviteit, vriendschap en gezelligheid!