Voor (bijna) nieuwe jeugdleden

Leuk dat je (misschien) bij onze vereniging komt tennissen!
Met tennissen wordt steeds vroeger begonnen. Er is dan ook geen leeftijdsgrens om lid te worden. De jongste kinderen bij onze club zijn zo rond de zeven jaar. Als je lid wilt worden van onze vereniging kan je je via deze website aanmelden via de knop "Lid worden".
Misschien ga je voor het eerst beginnen met tennis, misschien heb je al eens eerder getennist. Als beginner weet je vaak nog niet hoe het er aan toegaat bij een tennisclub. Daar willen we hier kort wat over vertellen.

Wat heb je nodig als je begint met tennissen?
Een tennisracket en tennisschoenen (geen algemene sportschoenen). De tennisleraar of sportwinkel kan je hierbij informeren. Verder sportkleding die je lekker zit.

Als je komt tennissen
Als lid van onze vereniging krijg je een pasje van de tennisbond (KNLTB). Neem dat pasje mee als je komt tennissen. Je mag het hele jaar door komen om vrij te tennissen. Je kunt dan zelf met een ander lid samen een baan afhangen. Afhangen doe je op het afhangsysteem in het halletje van ons clubhuis.

Leren tennissen
Als je lid bent geworden van onze tennisvereniging houdt dat niet automatisch in dat je ook tennisles krijgt. Hiervoor moet je je apart opgeven en voor betalen. Kijk goed naar aanbiedingen op deze site. Heb je je opgegeven voor tennisles dan is dit één keer in de week op een vaste tijd. Voor de eerste keer word je gebeld of gemaild door de tennisleraar wanneer het begint. Naast tennisles en zelf vrij tennissen kan je ook als beginner al meedoen met diverse activiteiten die door de jeugdcommissie worden georganiseerd.
Lees op deze site wat er allemaal te doen is.

Op en om de baan
Als je op een baan aan het tennissen bent hopen we dat je veel plezier hebt.

  • Maak geen ruzie en ga niet schelden. Natuurlijk mag een juichkreet bij een goed geslagen bal wel. Juichen omdat je tegenstander een bal fout slaat is niet zo sportief.
  • Soms rolt er een bal naar de baan naast je waar anderen aan het spelen zijn. Ren er niet meteen achteraan om hem op te halen. Je wacht even tot ze de bal niet meer overspelen en vraagt dan of je de bal terug mag.
  • Als je stopt met tennissen dan moet je de baan netjes achterlaten. De baan ligt er dan weer goed bij voor degene die na jou gaat tennissen.
  • Ben je als toeschouwer bij een echte tenniswedstrijd aan het kijken wees dan rustig,  praat niet te hard en ga niet vlak langs de baan rennen of spelen. De wedstrijdspelers vinden dat niet fijn.
  • Op vervelend en hinderlijk gedrag op het tennispark word je aangesproken.

Na het tennissen
In het zomerseizoen, maar vaak ook in de winter, is het clubhuis geopend om eventueel wat drinken of eten te kopen. Heb je een bidon dan kun je deze binnen of buiten aan de zijkant van het clubhuis met water vullen. Verder kun je in het clubhuis ook gewoon even gezellig zitten. Er liggen diverse spelletjes voor de jeugd, er zijn leesbladen en als het meezit kan je even voor de tv chillen.

Veel plezier bij Tennis Club Ugchelen!!

Actie!

Voor alle nieuwe jeugdleden, die voor het eerst lid worden van onze tennisclub, hebben we een speciaal kennismakingstarief.
Tot 31 december van het lopende jaar kost het lidmaatschap slechts € 30,=.